Microsoft Dynamics Nav

Microsoft Måske Førende Indenfor ERP

ERP systemer har været på fremmarch de seneste år, og der har været mange virksomheder, både kendte og ukendte, der har ført sig frem og kæmpet om top-placeringen når det kommer til at levere enterprise software. Microsoft har her gjort et kæmpe indtryk, med sin gruppe af vellykkede virksomhedsprodukter kendt som Microsoft Dynamics.

Microsoft har holdt sig i spillet, ved hjælp af denne dynamiske gruppe af produkter, der kan håndtere alle aspekter af virksomheden. Produktgruppen omfatter ting som Microsoft Dynamics AX, der er designet til ting som valutaer og sprog. Dette software produkt er særligt brugt indenfor brancher som service, engros og fremstilling, hvor den kan understøtte fremstillingsprocesserne.

Dynamics AX-produktet har kapacitet til at understøtte tusindvis af brugere, på tværs af mange websteder, samtidig med at det overholder lovene og overenstemmelserne i mere end 30 lande. Og for brugere af Microsofts Office programmer, spiller disse let og elegant sammen med AX-platformen. Denne nemme integration er det, der har trukket rigtigt mange brugere hen til Microsofts løsninger – de er allerede vant til den grafiske brugergrænseflade. Microsoft dynamics nav er rettet mod områderne regnskab og finansiering, CRM (Customer Relationship Management), Supply Chain Management, Produktion og E-handel. Denne software er altså en bred løsning til gavn for både små og mellemstore virksomheder. Microsoft har desuden lagt vægt på, at NAV skal være let at tilpasse, hvilket gør den fleksibel og benyttet i rigtigt mange vidt forskellige brancher.

Virksomhedslicensen for Microsoft NAV kaldes Business Ready License (BRL). Denne licens giver kunden mulighed for at købe bruger sessioner, som de kan bruge til at få adgang til udvalgte områder af systemet. NAV-systemet er designet til at rumme to typer brugere: Business Essentials (BE) og Advanced Management (AM). Den sidstnævnte, AM, giver mulighed for mere adgang og funktionalitet end BE gør. Det er muligt at overgå fra det ene system til det andet. NAV-software er tiltænkt dem, der arbejder inden for fremstilling og distribution, og tilbyder en fleksibel tilgang til funktionalitet. Kunderne kan tilpasse denne Microsoft ERP-software, så den skaleres sammen med virksomheden, efterhånden som den vokser. Microsoft Dynamics GP arbejder sammen med Microsoft Dynamics CRM (tidligere var kendt som Microsoft CRM), for at give et bredere billede af kundedata og information.

Microsoft Dynamics SL er designet til projektledelse, service og distributionsselskaber. Det er primært virksomheder involveret i områder som ingeniørvirksomhed og arkitektur, professionelle tjenester, managementkonsulenter og computer og it-relaterede tjenester, der benytter sig af Dynamics SL. Denne software hjælper med automatisering af supply chain management, projektledelse og finansiering. Det er rettet mod små og mellemstore virksomheder, der søger større integration af deres systemer.

Microsoft har haft stor succes med sin gruppe af Dynamics-produkter, og det skyldes den store adoption fra både industrien og regeringer. Den velkendte udseende af softwaren har gjort det mere tiltrækkende for et stort antal brugere. Microsoft ERP har på sin vis skabt en dejlig lille niche for sin virksomhedsgruppe af produkter. Som med andre leverandører, tilbyder Microsoft desuden også webbaseret adgang, hvilket gør det let og ligetil, at tilgå virksomhedens informationer fra mange forskellige lokationer.