ERP System

Formålet med ERP i Virksomheden

Et ERP System (ERP står for Enterprise Resource Planning) er en komplet softwareopløsning, der er skabt specifikt til erhvervsmiljøet. Formålet med ERP er, at integrere alle virksomhedens forretningsprocesser og delprocesser i ét samlet og komplet system. ERP-systemet bliver normalt sat op og implementeret i en organisation for, at hjælpe virksomheden med, at nå sine mål på en effektiv og gavnlig måde.

ERP Systemer implementeres for, at kunne klare både de eksisterende og de fremtidige udfordringer og planer, på en mere effektiv måde, og derved nå alting til tiden. En anden måde at beskrive en ERP-løsning på er, at vi kan beskrive den som en ultimativ forretningspakke. Det kan vi, fordi ERP har en evne til at kontrollere de tilgængelige ressourcer i et firma, og til at sikre, at disse ressourcer anvendes på bedst mulig vis.

På nuværende tidspunkt er de fleste virksomheder gået med på ERP, og er derfor baseret på et enkelt og forenet system, der har til formål at harmonisere forretningsprocesserne og indsatsen. Denne forenklede proces har vist sig, at være et afgørende element i etableringen af mål, og at nå selvsamme med reelle resultater i hele organisationen. At køre forskellige systemer, der ikke er i stand til at arbejde korrekt sammen, er ikke længere en acceptabel løsning i det moderne erhvervsliv. Så populariteten af ERP-softwarepakker bunder ganske enkelt i deres evne til, til virkelig at forene forretningsprocessen og få tingene til at fungere problemfrit og på en meget effektiv måde.

ERP-software er på sin vis ligeså afgørende for en virksomhed, som ludt er for os mennesker. Det er umuligt at være et konkurrencedygtigt og vellykket firma, uden at benytte sig af en velformuleret og effektiv ERP-implementering. Jo mere effektiv implementeringen og opfølgningen af ERP-systemet er, desto bedre og mere effektive er resultaterne. ERP er vigtigt for alle moderne virksomheder, uanset om vi taler store, små eller mellemstore virksomheder. ERP-systemet kan implementeres i alle virksomheder, uanset hvilke forretningsmæssige mål de måtte have.

Valg af en ERP-pakke afhænger af forskellige faktorer: den tidligere implementerede software, typen og størrelsen af operationerne, rådgiverens anbefalinger og ledelsesbeslutninger.

Den specialiserede software implementering og installation bør først gå i gang efter en detaljeret undersøgelse af virksomhedens behov og krav, de bedste leverandører og den bedste software. En enkelt fejl i udvælgelsen og implementeringen af ERP-softwaren kan have katastrofale konsekvenser for virksomhedens organisation og forretningsperspektiver.

ERP software kommer med en lang række fordele. En af de største ERP relaterede fordele er, at det er i stand til at forene virksomhedens processer og subprocesserne i et samlet ERP system. Det kan gå hen at forbedre virksomhedens produktivitet, effektivitet og dets evne til at nå sine mål. Med ERP-software reduceres overførselstiden for vigtig information, og det gøres tilgængeligt for alle de enkelte dele af virksomheden, når og hvor de har brug for det.