ERP Løsning

ERP Systemer og Deres Indvirkning på Produktivitet og Overskud

En ERP Løsning er, i bund og grund, et informationssystem, der har til formål at kunne styre alle former for virksomheder. Det bliver sat op i virksomheder for at koordinere alle de aktiviteter, informationer og ressourcer, der kræves af den samlede forretningsproces. ERP kan beskrives som en måde at integrere virksomhedsledelse direkte ind i virksomhedernes forretningsproces. Målet er at dække alle de nødvendige koncepter og teknikker i den henseende.

Før i tiden måtte virksomhede rud at købe en masse forskellige typer af enkeltstående software-produkter for, at imødekomme specifikke behov. Hvert af disse stykker software har en begrænset funktionalitet, og de virker uafhængigt af hinanden, uden nogen forbindelse med andre afdelinger eller områder af virksomheden. Modsat de selvstændige applikationer, er ERP blevet udformet for at tage højde for de mange afdelinger, og kombinere deres systemer i en samlet enhed, hvilket giver en nem kommunikation mellem ledelse, kunder og afdelinger.

Da det først kom frem, blev ERP-software betragtet som en dyr affære, som kun de multinationale selskaber havde råd til at implementere. Nu har har flere og flere virksomheder over hele verden dog valgt at implementere ERP-pakken. Det skyldes dels, at priserne er faldet, og dels at virksomhederne har fået øjnene op for ERP som værende en investering, der tjener sig selv hjem relativt hurtigt. Det forventes at mere end en halvdel af de danske virksomheder vil begynde at implementere en ERP Løsningning, fordi ERP vil være en nødvendighed for at kunne klare sig i det konkurrenceprægede erhvervsmiljø.

De ERP-løsninger vi har i dag leveres med en række spændende nye funktioner. De kan generelt tilrettes den enkelte virksomhed, og de kan dække alle de vigtige aktiviteter for et firma, uanset om det er en lille virksomhed, en mellemstor virksomhed eller et multinationalt selskab. ERP er altså et software system, der starter ved den nemmeste og mindre vigtige proces, og omfavner alle processer hele vejen op til de mest vanskelige og vigtige. Sådan et system er i stand til at håndtere vigtige faciliteter som køb, kundeklager, HR, regnskab, finansiering, marketing, lager, salg, Skat og moms, punktafgift, eksport og så videre. Desuden er ERP-systemet i stand til at håndtere alle disse informationer med et højt niveau af adgangs- og sikkerhedskontrol. I sidste ende går alle disse dele ind, og har en evne til at øge produktiviteten og overskuddet ganske betydeligt.

En af de store fordele ved ERP-løsninger er, at de sikrer gennemførelse af alle virksomhedens forretningsprocesser, og øger produktiviteten og effektiviteten af ting som kundeservice. ERP-software er en stor hjælp til at analysere, planlægge og lave forudsigelser omkring virksomhedens aktiviteter, hvilket sikrer et klart og fuldstændigt syn fra alle vinkler. ERP gør det også nemmere at dele informationer mellem forskellige sektioner og afdelinger i virksomheden. Det betyder, at de enkelte afdelinger har et bedre indblik i virksomheden som hele, og kan navigere på bedst mulig vis.